SİBER SUÇ NEDİR

Siber suçlar bir bilişim sisteminin bütünlüğünü, gizliliğini veya erişilebilirliğini ihlal etmekle orta çıkarak buna bağlı olarak kurumları veya kullanıcıları hedef alan ve bilişim sistemleri üzerinden işlenen suçlardır.


 Örneğin : Facebook , İnstagram gibi hesapları elegeçirmek veya bir sisteme ait verileri kullanılamaz hale getirmek yada bir sosyal medya üzerinden propaganda yapılması sibersuç teşkil eder

Siber Savaş

ABD Savunma Bakanlığı (United States Department of Defense-DoD) siber jeo-stratejik öneme sahip birçok yeni olayın ulusal düzeyde endişe oluşturduğunu açıklamaktadır. Bunlar arasında Rus hackerlar tarafından yapıldığı iddia edilen 2007 yılında Estonya’nın altyapısına yapılan saldırının da dahil olduğu belirtiliyor.
2008 yılının Ağustos ayında yine Rusya tarafından yapıldığı iddia edilen, Gürcistan’a karşı koordineli kampanya kapsamında siber saldırılar düzenlendi. Uzmanlar bu tür saldırıların ulus devletler arasında korku oluşturduğu, gelecekte savaş normlarının siber operasyonlara göre düzenleneceği veya savaşların siber savaşlara uyarlanarak askeri komutanlar tarafından yürütülebileceğini belirtmektedirler.
Son zamanlarda 2013 yılından sonra yoğunlaşan Red Hack grubu Rus Hackerlarının Türkiye Devlet Sitelerine saldırması, Anonymous Hacker grublarının Türkiye Devlet sitelerine saldırışına tanık olmuşsunuzdur.
2016 yılında Donald Trump’ın seçim zaferinde Rus Hackerlerin sahte gündemlerle ülkedeki kişilerin aklını çelmeye çalıştırdıkları haberi çıkmıştı.


Popüler Yayınlar

BACKLİNK NEDİR?

Resim

SQL Açığı Nedir?