DDOS NEDİR NASIL KORUNURUZ?

DDoS (Distrubuted Denial of Service Attack) en yalın tanımıyla, web siteleri, e-posta sistemleri, online ödeme sistemleri gibi sistemlerin karşılayabileceğinin çok üzerinde sahte bir yoğunluk yaratılması ya da hedef sistemin kaynaklarının yüksek oranlarda tüketilmesi ile sitelerin yayınını engellemek ve işlevsiz kılmak için gerçekleştirilen siber saldırılardır. DDoS saldırılarında temel amaç bilgi sızdırmak ya da kar sağlamak değil, saldırı geçekleştirilen hedef sistemin çalışamaz hale gelmesine neden olmaktır.

DDoS saldırıları genel çerçevede “zombi” makineler kullanılarak oluşturulan “botnetler” ile gerçekleştiriliyor.
Zombi; sahibinin haberi olmadan, virüs ya da trojen ile ele geçirilmiş ve çeşitli amaçlar için kullanılan bilgisayar sistemleridir. Zombi bilgisayarların oluşturulmasının temel nedenleri; saldırganların gizlenerek, kendilerini tehlikeye atmadan işlem gerçekleştirmek ve saldırı ağlarını güçlendirmek istemeleridir. Bu sebepler ile zombiler, DDoS saldırıları için önemli bir kaynak oluşturmaktadır.
Botnet ise zombiler kullanılarak oluşturulan sanal bilgisayar orduları olarak tanımlanabilir. Botnet’ler istenmeyen e-posta gönderimi, virüs ve zararlı yazılım yaymak, siber saldırılarda kullanılmak gibi amaçlar için oluşturulmakta ve DDoS saldırılarında ara eleman olarak kullanılmaktadırlar.



Nasıl Korunabilirsiniz şöyleki modeminize reset atıp kullandığınız cihazın ip adresini değiştirebilirsiniz 
bunun için de vpn kullanabilirsiniz.

Popüler Yayınlar

BACKLİNK NEDİR?

Resim

SQL Açığı Nedir?